Kategóriák
Egyéb kategória

Biztonságos klímaszerelés a jelenlegi helyzetben – miért ne?

Közeledik a hőség, amit egy klimatizált szobában könnyebb átvészelni. A jelenlegi helyzetben ódzkodik a beszereléstől, vagy tisztítástól? Nincs mitől tartania – olvassa el cikkünket!

A nyár felé közeledve egyre melegebbek a napok, így a legtöbb ember pánikszerűen kezd el azon dolgozni, hogy hőmérsékletügyileg valamivel élhetőbbé varázsolja otthonát – mindezt azért, hogy végül inkább a következő nyárra halassza a megfelelő hűtőeszköz kiválasztását. Aki végül mégis eljutna a választásig, annak nagyban megnehezítheti a dolgát a jelenlegi koronavírus járvány. Még egy alapvetően egyszerűnek számító klímatisztítás is fejtörést okozhat a tulajdonosoknak, így hát felmerül a kérdés: megvalósítható-e a biztonságos klímaszerelés, klímavásárlás, mikor és hogyan végezhető a klímakarbantartás?

A koronavírus alapvetően változtatta meg az életünket, az életvitelünket, és ez még valószínűleg sokáig éreztetni fogja a hatását. Alkalmazkodnunk kellett: csak akkor megyünk emberek közé, ha feltétlenül szükséges, és még az olyan triviális tevékenységek kivitelezése is körülményessé vált, mint például egy egyszerű bolti bevásárlás. Vegyük végig azokat az óvintézkedéseket, amik mostanra már természetessé váltak mindannyiunk életében:

  • gyakori és alapos kézmosás baktériumölő folyékony szappannal
  • otthonunkon kívül szájmaszk, esetleg eldobható gumikesztyű használata
  • arcunk érintésének kerülése
  • otthoni felületek gyakori fertőtlenítése, hazaérkezés utáni azonnali ruhamosás
  • szeretteinkkel, barátainkkal való találkozások elkerülése
  • publikus helyen távolságtartás másoktól

Milyen fontos tényezőket kell még figyelembe vennünk? Mint írtuk az előző bekezdésben, érdemes az érintkezésbe került területeket gyakorta fertőtleníteni, hiszen a WHO felmérése alapján a koronavírus akár 5-9 napig is fertőzőképes maradhat és ez érvényes a klímák műanyag, és fém felületeire is. Milyen megelőző lépéseket lehet ezzel kapcsolatban tenni? Fontos, hogy a javasolt óvintézkedéseket betartsák a klímaszerelők, illetve a klímavásárlást tervezők is a biztonságos klímaszerelés közben, hiszen számukra éppolyan fontos a megfelelő vírus elleni védelem egy egyszerű karbantartás során, mint a lakás, illetve az újonnan vásárolt készülék tulajdonosának.

forrás: fujitsu